Sådan laver du en keto-venlig is
Du har helt sikkert hørt om keto, men hvis ikke kan du få en lille opsummering her. Keto består af at skære alle kulhydrater ud af kosten og i stedet fokusere på proteiner og kød. Det betyder faktisk, at det eneste som gør isen uegnet til keto er sukkeret. Heldigvis er der en masse gode opskrifter til keto-venlig is som stadig er cremet og sødt.
Nedenunder har vi et eksempel på, hvordan sådan en opskrift kan se ud.
Her skal du bruge omkring 3 hele æg og 1 vaniljestang pr halve liter fløder. Den største ændring på denne opskrift og en traditionel iscreme er selvfølgelig manglen på sukker. Her kan du bruge op til omkring 70 gram stevia (eller et andet sukkeralternativ), hvis du ikke føler, at ismassen smager rigtig uden.
For at lave selve ismassen, skal du bare følge disse trin:
- Det første du skal er at opdele æggehviderne fra æggeblommerne.
- Herefter skal du piske æggeblommerne, indtil de bliver lyse og skummet.
- Så skal du piske æggehviderne, indtil de bliver skummet. Så kan du tilsætte omkring halvdelen af dit ”sukker” og piske, indtil hviderne er helt stive.
- Så skal du piske en let flødeskum, hvor du tilsætter resten af dit ”sukker” og dine vaniljekorn.
- Når alt er pisket, skal du vende alle ingredienserne sammen i en stor skål, indtil massen er helt ensartet.
- Når du så har din ismasse, skal den i din ismaskine, indtil den er helt cremet.
Denne ismasse er kun med vaniljesmag, så du kan sagtens eksperimentere med forskellige smage og teksturer.
Dette er blot én af mange opskrifter, så hvis den ikke fungerer for dig, så kan du finde et hav af alternativer. Du kan også anvende denne opskrift uden en ismaskine, så skal du blot huske at røre i ismassen med jævne mellemrum, når den fryses.